wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

PUBLIKÁCIÓK

ŐRANGYAL MAGAZIN - JANUÁR

ŐRANGYAL MAGAZIN - JANUÁR Irodabútor,europadesign, legelsosegélyalapitvany, orangyal, arkki, oktatas, orangyalmagazin, megjelenes, egeszseg, design, ergonomia, office, interiordesign, iroda, architecture, furniture, irodahaz, officedesign, irodabutor

Kik fogják a jövő üzleti környezetét tervezni? A design valóban több a formatervezésnél?
A Design thinking egy olyan problémamegoldó módszer melyet az üzleti világban, a szolgáltatások és folyamatok tervezésénél és természetesen az épített környezet és tárgyi világunk kialakításánál is használhatunk.
Egy 1993 óta létező finn módszertant – Arrki – honosított meg három lelkes és elhivatott építész, hogy ennek az értékrendnek a csíráját már 4 éves kortól elültesse a fiatalokban. Az Europa Design a felnőttoktatás támogatásán kívül, már ezt a réteget is fontos célcsoportnak tartja.


Az Arkki készségfejlesztő és kreatív iskoláját 1993-ban alapították Finnországban, hogy a programon részt vevő gyermekek az építészeten alapuló gyakorlatokkal gondolkodó, a körülöttük lévő világért felelős, komplex problémákat innovatívan megválaszoló felnőttekké váljanak. A világ több mint 20 országában jelen lévő Arkki ma már Magyarországon is elérhető, az Arkki Hungary egyik alapítójával, Mikó Zsuzsanna Eszter építésszel beszélgettünk a magyar honosításról és céljaikról.


Őrangyal Magazin 202401


Kik és milyen céllal alapították az Arkki Hungaryt?

Régi álmom volt, hogy az Arkki Magyarországon is létrejöjjön, és magyar gyerekek is kapjanak ízelítőt a programból. Az egyetem óta követem az Arkki munkásságát, a projektjeit, először a honlapjukon, majd a közösségi média felületein egyre inkább látható volt, hogyan zajlik az oktatás, milyen gyakorlatokat végeznek a gyerekek az órákon. Az Arkkit 30 évvel ezelőtt hozta létre, Pihla Meskanen finn hölgy édesanyjával, valamint egyetemista barátnőjével. Először Finnországban délutáni kiscsoportos oktatásként indult a program teljesen önkéntes alapon, majd ebből nőtte ki magát egy olyan vállalkozássá, amelyben külföldi országok is átvehetik a licencet. 1993 óta több mint 20 országban több mint 20 000 gyermek vett részt az Arkki kurzusokon. A finn Oktatási és Kulturális Minisztérium által elismert Arkki módszertan egyike a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökség által támogatott programoknak, melynek célja a finn oktatási módszerek közvetítése a világban. Férjemmel, Lipcsei Gáborral és Mészáros Zsuzska kolléganőnkkel vágtunk bele együtt hárman, hogy megpróbáljuk itthon elkezdeni az oktatást. Megkerestük a finn partnereket, akikkel rögtön jó kapcsolat alakult ki.  A fantasztikus tananyag megerősített bennünket abban, hogy ezt kell Magyarországon is meghonosítani, mert ha saját módszert akarnánk megvalósítani, az nagyon sok időbe telne és nem lenne ilyen jól felépített.

 OLVASD EL A TELJES CIKKET az 56-58. oldalon! 


Őrangyal Magazin2 202401

CIKK AJÁNLÓ


ŐRANGYAL MAGAZIN - ÁPRILIS - MÁJUS

Őrangyal Magazin - április - május Irodabútor, Europadesign, Őrangyal, megjelenés, egészség, ergonónia, interiordesign, irodaház, növények, növényfal
Megjelent az Őrangyal magazin legújabb száma!Az Europa Design cikkje:...
2024-06-06

ŐRANGYAL MAGAZIN - FEBRUÁR-MÁRCIUS

Őrangyal Magazin - Február-március Europa design, Őrangyal, megjelenés, egészség, ergonónia, interiordesign, irodaház, irodabútor,,mozgás
Mozgás az irodában - szakértői cikkünk az Őrangyal Életmentő...
2024-03-13

EHHEZ AJÁNLJUKEos Alea
termék információ
termék raktárlista

Eos

termék raktárlista
# Alea Nincs

Alya BU1525 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Alya BU1525

termék raktárlista

Hodei Akaba
termék információ
termék raktárlista

Hodei

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Lottus spin chair Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus spin chair

termék raktárlista
# Enea Nincs

Winner Actiu
termék információ
termék raktárlista

Winner

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Screens Actiu
termék információ
termék raktárlista

Screens

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Esedra Light IVM
termék információ
termék raktárlista

Esedra Light

termék raktárlista
# IVM Nincs

Aeron Remastered B  Herman Miller
termék információ
termék raktárlista

Aeron Remastered B

termék raktárlista
# Herman Miller 965,500-1,192,000 Ft.

REFERENCIÁK

GLAXOSMITHKLINE...

GlaxoSmithKline Kft.

IMEX...

Imex Filtertechnika Kft. phase 1

GETRONICS

Getronics

DUNA PALOTA -...

Duna Palota - Nad'or Bisztró

GREENCOURT -...

Greencourt - Ecoffix

HEWITT HUMÁN...

Hewitt Humán Tanácsadó Kft

MNB FELÜGYELETI...

MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum

MEC - MINDSHARE

MEC - Mindshare

NADOR BOUTIQUE...

NADOR Boutique Bistro

UKRAILTRANS...

Ukrailtrans Trade and Logistic Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...