wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

ÁTADOTT DÍJAK

FIABCI JUBILEUM – ITT VANNAK A XXV. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT NYERTESEI!

FIABCI JUBILEUM – ITT VANNAK A XXV. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT NYERTESEI! Irodabútor,

A FIABCI Hungary idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelynek keretében a magyar és a nemzetközi szakmai zsűri 11 kategóriában díjazta a magyar ingatlanfejlesztések legjobbjait, amelyek 2024-ben a nemzetközi döntőn Szingapúrban is képviseltethetik magukat.

A XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetésére 2023. november 22-én ünnepélyes keretek között került sor a Néprajzi Múzeumban. A jubileumi díjátadón részt vett a FIABCI világ elnöke, (2023-2024.) Budiarsa Sastrawinata, a FIABCI Európai Regionális Bizottságának elnöke, Felice Tufano, valamint a FIABCI meghívott európai elnökei.
A díjátadón köszöntőt mondott a FIABCI világ elnöke, (2023-2024.) Budiarsa Sastrawinata, valamint Lánszki Regő MRICS, Építési és Közlekedési, Építészeti államtitkár. A jubileumi díjátadó alkalmat teremtett a pályázat 25 éves történelmének áttekintésére, és az elmúlt 25 év sikereinek ismertetésére - a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat eddigi legsikeresebb magyar résztvevőinek a bemutatására. Majd ezt követte az eredményhirdetés és a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyerteseinek bemutatása és a díjak átadása.

A jubileumi díjátadót szakmai eseménysorozat is kísérte, november 21-én a Néprajzi Múzeumban rendezték meg a FIABCI európai elnökeinek ülését, amely szakmai kerekasztalbeszélgetéssel folytatódott a FIABCI elnökeinek, valamint a magyar és a külföldi ingatlanszakma képviselőinek a részvételével. A kerekasztalbeszélgetésen a magyar fejlesztők bemutatták a magyarországi ingatlanfejlesztés legújabb eredményeit, az új trendeket, valamint az ingatlanfejlesztés és a városfejlesztés sikeres összehangolásának eredményeit. A díjátadó napján a külföldi résztvevők buszos túrán ismerkedtek meg néhány kiemelkedő ingatlanfejlesztéssel, a Metrodom Panorámával a Duna Terasszal és a MOL Campusszal.


A XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat díjazottjai


I. DÍJAT NYERT,
A KULTURÁLIS KATEGÓRIA I. DÍJÁT, ÉS AZ ÖRÖKSÉGVÉDELEM KATEGÓRIA I. DÍJÁT KAPTA,
ÉS A LEGJOBB PROJEKTEK A PÁLYÁZÓK SZAVAZATA ALAPJÁN, I. HELYEZETT:
Magyar Állami Operaház korszerűsítése, Budapest 

Pályázó: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt. és ZDA-Zoboki 
Építésziroda Kft. együttesen 
Beruházó: 2017-2019 és 2022: Magyar Állami Operaház 
2019-2022 között: Opera Vagyonkezelő Kft. 
Tervező: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. 
Kivitelezői konzorciumok: 
• műemléki és üzemi területek: West Hungária Bau Kft., 
ÉPKAR Zrt., LAKI Zrt. 
• színpadtechnika: Bosch Rexroth Hajtás- és 
Vezérléstechnika Kft., Színpad- és Emelőgéptechnika Kft., 
Hidromatic Ipari Berendezéseket Tervező és Elektrotechnikai Berendezéseket Gyártó Kft.


Az Operaház felújításának köszönhetően a moderni¬zált és korszerű épület megtartotta annak történelmi és kulturális értékeit, hozzájárulva a környék élhetősé¬gének, a lakosság jólétének javulásához és illeszkedve a városfejlesztési koncepcióba, melynek részeként az akadálymentes tömegközlekedési eszközök elérhető¬vé tették az Operaházat. A műemléki épület részleges akadálymentesítése külön figyelmet kapott a tervezés és kivitelezés során. 
Az épületben található terek a modern igényeknek megfelelő technikai felszerelésekkel és berendezések¬kel rendelkeznek. Az innovatív műszaki megoldások között találhatóak energiatakarékos rendszerek, intel¬ligens világítás, korszerűbb, szélesebb tudású, ugyan¬akkor energiatakarékos színpadtechnológiai rendsze¬rek. 
A felújítás kulturális és gazdasági hatásai közé tartozik, hogy lehetővé teszi a még nagyobb szabású előadá¬sok és események megrendezését, ami vonzóvá teszi az Operaházat a művészetkedvelők és a turisták számá¬ra. A korszerűsített Operaház immár magas minőségű kulturális és művészeti eseményeknek adhat otthont.


II. DÍJAT NYERT,
ÉS A SZÁLLODA KATEGÓRIA I. DÍJÁT KAPTA, 
ÉS A LEGJOBB PROJEKTEK A PÁLYÁZÓK SZAVAZATA ALAPJÁN, III. HELYEZETT:
Déli Klotild Palota átalakítása – Matild Palace, a Luxury Collection Hotel 


Pályázó: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest 
Beruházó: Melis Investment Kft. 
Tervező: Puhl és Dajka Építész Iroda Kft. 
felelős építész tervező: Dr Puhl Antal, Dajka Péter 
Belsőépítészet: MKV Design 
vezető tervező: Maria Vafiadis 
Kivitelező: Melden Construction Kft.

Az 1900-ban épült Déli Klotild-palota ötszintes, neo¬barokk, kiemelt műemléki védettség alatt álló épület ötcsillagos szállodaként történő hasznosítása volt a fejlesztés alapvető célja. 
Az épület önmagában alkot egy tömböt, ezzel is ki¬emelve „szoborszerűségét”. Helyzete városképi szem¬pontból legalább olyan fontos, mint az építészeti érté¬kei. Térszerkezet szempontjából mind függőleges, mind pedig vízszintes értelemben két részre tagolódik, amit aztán a homlokzat egységbe fog. Ez a tagolódás tel¬jesen megfeleltethető a szállodafunkció közösségi és privát területi igényeihez. 
Az építészeti cél az volt, hogy a védett belső műem¬léki tereket, az épület eredeti közlekedőrendszerét és térszerkesztési logikáját ne csupán megtartsuk, hanem ezeket az épület előnyére is formáljuk. A kiemelt vé¬dett terek, mint a kávéház, a lépcsőházak, a bejárati 
passzázs ne csak egy kötelezően megőrzendő „múzeu¬mi” zárványként tengődjenek az épületben, hanem az eredeti funkció szerint töltsük meg őket élettel, hogy a hotelépület szerves, elválaszthatatlan részét képezzék.


III. DÍJAT NYERT,
ÉS AZ IRODAHÁZ KATEGÓRIA I. DÍJA:
MOL Campus, Budapest

Pályázók: MOL Campus Kft., Finta és Társai Építész Stúdió, 
Market Építő Zrt., CÉH zRt., ÓBUDA Group 
Beruházó: MOL Campus Kft. 
Tervező: Finta és Társai Építész Stúdió Kft. 
Generálkivitelező: Market Építő Zrt. 
Műszaki ellenőr: CÉH zRt. 
Fenntarthatósági tanácsadó és minősítő: ÓBUDA Group 
Koncepcióterv: Foster Partners 
Belsőépítészet: KINZO Architekten GmbH 
Belsőépítész partner: Minusplus Generáltervező Kft. 
Tájépítészet: S73 Kft. 
Épületgépészet: Körös Consult Kft. 
Épületvillamosság: VA-IQ Kft. 
BMS: Artrea Consulting Kft. 
Szerkezetépítő: Moratus Szerkezetépítő Kft. 
Épületgépészeti kivitelező: ENSI Kft. 
Épületvillamossági kivitelező: Vilati Kft. 
Homlokzat kivitelező: Scheldebouw B.V.

A MOL Campus a MOL stratégiájának szimbóluma. Egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az irodaház 28 emeletes, 120 méter magas, és 2 500 munkavállalónak ad otthont, szintterülete pe¬dig megközelítőleg 86 ezer négyzetméter. 
A MOL a korábban 3. kerületben, 9 különböző épületben dolgozó kollé¬gáját költöztette az új székházba, amelynek elsődleges küldetése, hogy harmonikus munkakörnyezetet teremtsen a dolgozóknak és biztosítsa a hatékony munkavégzést. A belső terek kialakításakor elsődleges szem-pont volt, hogy a MOL olyan modern és fenntartható munkahelyet hozzon létre, amely támogatja az együttműködést. 
A zöld terek az egész épületben megjelennek, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. Az épület a legtöbbet hozza ki környe¬zetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. Hazánkban egyedülállóan sikeresen megszerezte mind a LEED Platinum, mind a BREAM Excellent minősítéseket.


A LAKÓÉPÜLET KATEGÓRIA I. DÍJA:
A47, Budapest


Pályázó: Bayer Property Zrt. 
Beruházó: BBID Ingatlanfejlesztő Kft. / BAYER PROPERTY Zrt. 
Tervező: Nyéki Gábor, Vékony Tamás 
Kivitelező: Bayer Construct Zrt.


A47 - A belváros legújabb ékessége 
Műemléki lakóépület felújítása

Hosszú ideje rontotta a világörökségi városképet az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér sarkán álló, jobb sorsra érdemes épület, amit a Bayer csoport vett gondozásába, hogy visszaállítsa a neoreneszánsz-eklektikus stílusban épült ház 19. századi eleganciáját és méltóságát. 
„Egyedülálló fejlesztési lehetőség volt számunkra a beruházás Budapest történelmi belvárosban, hiszen a mintegy 4700 m²-es társasház felújítása kivételes helyszínen, az épület kulturális örökségének megőrzésével, csúcsmi¬nőségben történt. Roppant büszkék vagyunk az elért eredményre, amit bárki megcsodálhat a téren és a sugárúton sétálva.” 
Az országos egyedi védettség alatt álló épület felújítási munkálataihoz kivé¬teles szakértelemre és precizitásra volt szükség. Hiszen a műemléki restaurá¬lás, a tetőszerkezet elbontása, majd beépítése, az emelt funkciójú, prémium kialakítás, mind professzionális hozzáállást igényeltek. 
A beruházó víziója: Teljeskörű felújítás, miközben az épület megőrzi a korábbi karakterét. Kulcsrakész modern luxus lakások kialakítása. A régi és az új ta¬lálkozása. A klasszikus megjelenést ötvözni a modernnel. 
A neoreneszánsz-eklektikus műemlék lakóépületben a műemléki épületré¬szek restaurálását követően, emelt minőségű lakófunkcióval 13db prémium kategóriás lakóingatlan, 2db kereskedelmi egység és 1db vendéglátóhely ke¬rült kialakításra. 
A lakások mindegyike belsőépítészek által tervezett prémium minőségű bú¬torzattal kerül értékesítésre. 
Az épület belső udvara Liszt Ferenc tér lugasos hangulatát idézi növényze¬tével.


AZ IPARI KATEGÓRIA I. DÍJA:
A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza 

Pályázó: Opera Vagyonkezelő Kft. 
Beruházó: Opera Vagyonkezelő Kft. 
Tervező: KÖZÉPÜLETTERVEZŐ ZRT., felelős tervező: Marosi Miklós, Dr. Smaraglay Gábor ügyvezető igazgató 
Kivitelező: STRABAG Konzorcium


1884–86-ban épült fel Feketeházy János mű¬termének tervei alapján a magyar vasúttörténet európai viszonylatban is párját ritkító legnagyobb csarnokrendszere, az Északi Járműjavító, amely több éven át tartó átalakítást és felújítást követő¬en 2020-tól a Magyar Állami Operaház új logiszti¬kai és művészeti központjának ad otthont. 
A közel 30 ezer m2-es területen épült fel az Ope¬ra próba-, gyártó- és raktárközpontja, amelyben a közel 500 személyes Bánffy Miklós terem, az ugyancsak operaházi színpaddal méretazonos He¬vesi Sándor háziszínpad és a hasonló alapterületű, Fricsay Ferencről elnevezett zenekari stúdió léte¬sült. Feketeházy János, az Operaház vasszerkezetei és az Eiffel-csarnok tervezőjének emléktere mel¬lett ide költözött az intézmény kilenc gyártóüze¬me, összes díszlete, jelmeze és kelléke is. 
Az OPERA itt játssza valamennyi kortárs balett¬előadását, a XX. századi operaművészet egyes re-mekeit és a kortárs operákat, ezen kívül a műfaj periférikus értékeit, az intézmény crossover kísér-leteit (opera és balett, dráma és zene, barokk és dzsessz, opera és video), átiratait, slágeroperák színpadi verzióit. Itt kerül színre a legtöbb gyer¬mekelőadás, gyermekfoglalkozás, és óriási tereivel éppúgy alkalmas látványos hangversenyekre, mint nagyrendezvények megtartására.


A VÁROSI LÉPTÉKŰ KATEGÓRIA I. DÍJA, ÉS A MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG KÜLÖNDÍJA:
Sopron Múzeumnegyed 

Pályázó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 
Beruházó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 
Generáltervezés: Archi.doc Építésziroda Kft., Józsa Dávid építész vezető tervező 
Kivitelező: FÉSZ Zrt. 
Kiállítás kivitelezési munkálatok: Narmer Építészeti Stúdió 
Üzemeltetés: Soproni Múzeum

A Múzeumnegyed projekt során meg¬valósult a Sopron főterén, a Tűztorony szomszédságában múzeumként működő Fabricius-ház, Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-ház összekapcsolása, mellyel egy komplex múzeumi egység alakult ki, az egész múzeum egy élményközpontú, látoga¬tóbarát intézménnyé vált. 
A fejlesztés megvalósítása során falát¬törésekkel, belső átjárók kialakításával egyetlen épületkomplexumban, egy közös bejárattal vált megközelíthetővé minden kiállítás. A fejlesztés tartalmaz¬ta a Tábornok-ház átalakítását, felújí¬tását, udvarlefedését, a Fabricius-ház felújítását és a Storno-ház mögötti függőkert felújítását. 
Az újonnan kialakított központi fogadó¬tér a Tábornok-ház üvegtetővel fedett belső udvarában fogadja a látogatókat. A fogadótérhez kapcsolódnak a külön¬böző látogatóbarát kiszolgáló funkciók: a jegypénztár, információs pult, vizes blokkok, akadálymentes mosdó, baba¬szoba, ruhatár, ajándékbolt és kávézó. A fogadótéri lift fogja biztosítani mind a három épület vendégtereinek akadály¬mentes megközelíthetőségét.


AZ OKTATÁSI KATEGÓRIA I. DÍJA:
a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar 


Pályázó: TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. 
Beruházó: Pécsi Tudományegyetem 
Tervező: TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. 
Kivitelező: ZÁÉV Zrt.

A Pécsi Tudományegyetem beruházásának célja egy korszerű, nemzetközi színvonalú, zöld és hallgatóbarát campus megvalósítása volt. A Modern Városok Program keretében egy 12.000 négyzetméteres új oktatási és kutatási épületszárny jött létre igen magas szintű szakmai követelmények figyelembevé¬telével. 
Az új szárnyban négy nagyelőadó és 34 sze¬mináriumi terem készült el. A kampusz köz¬pontjában található hatalmas központi pi¬henőpark tóval, kényelmes ülőbútorokkal és árnyas zónákkal várja a hallgatókat és okta¬tókat. A fejlesztés 135 új parkolóhely és 140 kerékpártároló kialakításával rendezte az egyetem parkolási szükségleteit. 
Az új épületszárnyban találhatók az úgyne¬vezett Core Facility terek, melyek az orvosi kutatások legmagasabb szintű követelmé¬nyeinek felelnek meg és speciális jellemzőkkel bírnak. Ez a terület a „labor a laboron belül” elv szerint valósult meg, az épület közepén helyezkedik el és az intézetek közösen hasz¬nálják.


A TÁJÉPÍTÉSZETI KATEGÓRIA I. DÍJA:
Hullámzó víztükör – A Vizafogó park fejlesztése a XIII. kerületben. 


Pályázó: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 
Beruházó: Budapest Főváros XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. 
Tervező: Objekt Tájépítész Iroda Kft. Pécsi Máté ügyvezető 
Archikon Építésziroda Kft. Nagy Csaba és Pólus Károly ügyvezetők 
Kivitelező: Parkfenntartó-Kertészeti és Szolgáltató Kft.

A XIII. Kerületi Önkormányzat integrált városfejlesztési politikájának része volt a Vizafogó park megvalósítása. 
A területet korábban beépítésre szánták, de a lakos¬ság számára élhetőbb, a klímastratégia szempontjából megfontoltabb hasznosítása mellett döntött az Önkor¬mányzat. 
A Vizafogó parkkal egy olyan ’ökopark’-jellegű zöldfe¬lület jött létre, amelynek elvei között a klímavédelem, a fenntarthatóság és a minél inkább természetes felület¬képzések szerepelnek. A hőmérsékletre gyakorolt hatás szempontjából a 938 m2 vízfelülettel rendelkező mes¬terséges tó, jelentősen növeli a komfortérzetet a nyári időszakban. 
A park ezenkívül karakterével, parki elemeivel egyedi identitást is biztosít a XIII. kerületnek. A felhasznált ter¬mékek és anyagok összhangja ihletet adó stílust tükröz. 
Vitathatatlanul értéket teremt a környezetében élők számára. 
A kerületi lakók számára új, az integrált tervezés szem¬pontjainak megfelelő, a lakosság több generációjának rekreációs igényét kielégítő új közpark valósult meg, biztosítva benne az okos város szolgáltatásokat.


A VEGYES FUNKCIÓJÚ ÉPÜLET KATEGÓRIA I. HELYEZETT:
Kozmo Hotel és Társasházi Lakások, Budapest 

Pályázó: Kima Studio Kft. 
Beruházó: MHC Hotel Company Kft. és Zenobia Hungary Kft. 
Tervező: Kima Studio Kft. Felelős tervező: Draskóczy Gergely (KOZMO hotel és társasházi lakások “AA” szárny, KIMA Studio Kft.), Mészáros Gabriella (Társasházi lakások “AB” szárny, AVS Tervező Kft.) 
Kivitelező: Codecsa HU Kft., Climava HU Kft., Reticolo Kft., Traboré Design Kft.

A premodern épületet a historizmus és szecesszió stílus¬határán Ray Rezső telefonközpontnak tervezte 1910- ben. Az épület a korai magyar vasbetonépítészet kiemel¬kedő példája. A technológia fejlődésével folyamatosan, az épület értékeit nem kímélve átépítették, míg végül funkcióját vesztve hosszú ideig üresen állt. 
A befektetők és tervezők egy 5*-os szállodát és egy 18 és egy 10 egységet tartalmazó apartmantömböt valósítot¬tak meg a létesítményben. 
A több évig tartó átalakítás során a műemléki értékeket felkutatták és helyreállították. 
Az apartmanok közvetlenül a térről nyíló két bejáraton át közelíthetők meg, míg a 22 lakosztályt és 62 szobát be¬fogadó hotel a belső udvarról nyílik. Az 5*-os szállodához reggeliző, étterem, wellness központ és konferenciater¬mek tartoznak. Az épület adottságaiból adódóan nincs benne két egyforma lakosztály, vagy szoba. 
Az átalakítás eredményeképpen az épület megújult egy teljesen más funkcióval, emeli a környezete színvonalát is, miközben tiszteletben tartották az értékeit.


A KÖRNYEZETTUDATOS KATEGÓRIA I. DÍJA:
H2Offices 1. fázis, Budapest 


Pályázó: Skanska Magyarország Ingatlan Kft. 
Beruházó: Skanska Magyarország Ingatlan Kft. 
Tervező: Arrow Architects, Studo IN-EX Zrt. 
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A H2Offices épületegyüttessel egy természet által inspirált mun¬kakörnyezetet hozunk létre, mely jótékony hatással van az emberi egészségre és produktivitásra, miközben energiahatékonysága révén csökkenti az épület használóinak ökológiai lábnyomát. 
A Fővárosi Vízművek egykori telkén található H2Offices Budapest egyik legforgalmasabb pontján kínál zöld környezetet. Az összesen 65 000 m2-nyi bérelhető területtel rendelkező komplexum három épületből áll majd. Az első 27 000 m2-nyi bérelhető területű épület nyolc emeletét három föld alatti parkolószint teszi teljessé. 
Az itt dolgozók jóllétét és egészségét a zöld területek, a maximalizált természetes fény, a kiváló levegőminőség, a természetes anyagok és a tetőtéri futópálya, az érintésmentes megoldások biztosítják. 
Az épület megszerezte a LEED Platinum Core & Shell v4 minősí¬tést, hazánkban elért eddigi legmagasabb pontszámmal, megcé¬lozza a WELL v2 Core & Shell, valamint a WELL Health & Safety tanusításokat is, és elérte az Access4You Gold minősítést is.


A KATEGÓRIÁN KÍVÜLI I. HELYEZETT:
Piaccsarnok – Nagykőrös 


Pályázó: Nagykőrös Város Önkormányzata 
Beruházó: Nagykőrös Város Önkormányzata 
Tervező: Kiss Járomi Építészeti és 
Belsőépítészeti Iroda Kft. 
Dr. Kiss Gyula DLA és Járomi Irén 
vezető tervezők 
Kivitelező: EU-ÉPÍTŐ Kft. 
Üzemeltető: KÖVA-KOM Nonprofit Zrt.

Az új piac-csarnoképülete egy sok éve érlelődő és a város és az egyetemi kar közötti együttműkö¬dés mint városi edukációs folyamat által segített döntéshozatal végterméke. Fontos mindez azért, mert a piac mint a helyi kisgazdaságok motor¬ja újra éledve helyet tud adni a helyben termelt egészséges élelmiszerek elérésének. 
Első lépésként el kellett hinni és meg kellett érteni mindennek a szükségességét. Második lépésként egy olyan épületet kellett tervezni, amely úgy képviseli a „3.évezred első percei”- nek építészetét, hogy egy kisváros családiházas városszövetében mint befogadó közegben egész¬ségesen tudjon jelen lenni. 
A klímatudatos épület tömege és egész struk¬túrája úgy lett megkonstruálva, hogy minimá¬lis – kvázi zéró – energiafelhasználással magát szellőztetve, gépi hűtés és fűtés és légtechnika nélkül működik. Mindent az épület kialakításá¬ból adódó természetes folyamatok üzemeltetnek. A két hétnél hosszabb téli fagypont alatti idő¬szakban a napelemek által termelt energia egy része elektromos sugárzó ernyőket lát el fagy¬mentesítési célból. 
Az energiadizájn által kalkulált energiaegyensúly a belső üzletek hűtőgépei (húsbolt, virágbolt stb.) által csarnokon belül leadott energiák révén, fel¬használva a piacozó emberek és a világítás és a zöldségek által leadott energiákat, tart fenn egyensúlyt. Az épület árnyékolását és fiatalos megjelenését adó nemes színű egyedileg per¬forált klímahomlokzat egységes és ugyanakkor teljesen egyedi dizájnt képviselve becsábítja és a szó jó értelmében trendi hellyé teszi a fiatal korosztályok szemében is. 
A város büszke új középület minőségű épületére.


AZ ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÓK ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉGE KÜLÖNDÍJA, A MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA KÜLÖNDÍJA, 
ÉS A LEGJOBB PROJEKTEK A PÁLYÁZÓK SZAVAZATA ALAPJÁN, II. HELYEZETT:

Néprajzi Múzeum, Budapest 
Pályázó: Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 
Beruházó: Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 
Tervező: Napur Architect Kft., Marcel Ferenc DLA 
Kivitelező: ZÁÉV Zrt, Magyar Építő Zrt.

A Liget Budapest Projekt Európa legnagyobb kultu¬rális fejlesztésének részeként átalakítja a budapesti kultúra élményét, valamint új szabadidős lehetősé¬geket és zöldfelületeket hoz létre a Városligetben. 
A Ferencz Marcel építész által tervezett Néprajzi Múzeum öt szinten ösztönözi a látogatókat a nép-rajzon keresztül a részvételre és interakcióra; föld¬alatti kiállítási szint, földszinti Látogatóközpont, bemutató és előadóterekkel, múzeumi oktatással. Célja a néprajz élményét a természet, a használat, a tárgyak és életvitel, a gyűjtemények kölcsönhatá¬sa révén életre kelteni, állandó és ideiglenes, néha crossover kiállítások és oktatások mellett tanulási programokkal. Ez lehetőséget teremt bárki számá-ra, hogy elmerüljön ebben az élményben. 
A 34.000 m²-es (teljes alapterületű) épülethez a tervezők a népi kultúrából és a természet szi-nergiájából, illetve az ősi magyar spiritualitásból merítettek ihletet és a legjobb gyakorlat szerinti fenntarthatósági alapelveknek megfelelően kivi¬telezték.


A BKIK KÜLÖNDÍJA:
Pillar Irodaház, Budapest

Pályázó: GTC Magyarország Zrt. és ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. együttesen 
Beruházó: Kompakt Land Kft. 
Tervező: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. 
Kivitelező: KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.

Budapest egyik legsűrűbb üzleti negyedének új prémium irodaháza barátságos színeivel, finoman hullámzó formájával és izgalmas utcai megnyitá¬saival új színfolt a Váci úti irodafolyosón. A bérlői igények kiszolgálása mellett fontos beruházói-ter¬vezői szándék volt, hogy egy, a környezetébe illesz-kedő, a város és a várost használók szempontjaira is érzékenyen figyelő irodaház jöjjön létre. 
A különleges forma és az utcai kapcsolatok miatt az egyébként nagy tömegű – négy épülettömb, 29 ezer négyzetméter – Pillar Irodaházat könnyednek, szellősnek érezzük, az utcán sétálók élvezhetik az árkáddal fedett járdákat és az udvar zöldjét. 
A legmagasabb pontján 7 szintes – de tömbönként változó magasságú –, prémium irodaház emele¬ti szintjein napfényes, tágas irodatereket, míg a földszinten szolgáltató és kiszolgáló funkciókat alakítottak ki. A kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező házban kétszintes mélygarázs, kávézó, étterem és konferenciaterem is helyet kapott. 
A LEED Gold minősítésű épület számos zöld megol¬dást és a fenntarthatóságot szolgáló technológiát alkalmaz.


A HUGBC KÜLÖNDÍJA:
Bosch Budapest Innovációs Kampusz 

Pályázók: Robert Bosch Kft., CÉH zRt., Market Építő Zrt., ÓBUDA Group 
Beruházó: Robert Bosch Kft. 
Koncepcióterv: Robert Bosch Kft. CÉH zRt. 
Generáltervező: CÉH zRt. 
Generálkivitelező: Market Építő Zrt. 
Szerkezetépítés: West Hungária Bau Kft. 
Projektmenedzser: ÓBUDA Group 
Belsőépítészet: CÉH zRt. (Milliméter Műterem Bt.) 
Belsőépítész partner: MádiLáncos Studio Kft. 
Tájépítészet: Tília Bt. 
Kert kivitelező: DeepForest Kft. 
Külső infrastruktúra: Colas Hungária Zrt. 
Konyhatechnológia: Teco-Gastro Bt.

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz Magyar¬ország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztési központja. A kampusz, melynek építési munkálatai 2018-ban kezdődtek, a meglévő Robert Bosch Kft. (így egyúttal a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ) kampuszának kibővítése, amely a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne. 
A kampusz létszámát tekintve az egyik legnagyobb európai fejlesztési központ, ma mintegy 3500 szakember – programozók, villamosmérnökök, gé¬pészmérnökök, fizikusok – formálja a jövőt, azon belül is a mobilitás jövőjét a Gyömrői úton. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz 90 000 m2-en 1800 újgenerációs munkahelynek ad otthont. 
14 000 m2 műszeres kutató- és tesztlabor, egy különleges kültéri tesztfelület és egy csúcstechno-lógiás óriás tesztcsarnok is megtalálható a komp¬lexumban, melyek a vállalatnál zajló szerteágazó technológiai fejlesztéseket szolgálják. 
A Bosch 70 milliárd forintos beruházása tovább erősíti Magyarország szerepét a nemzetközi inno-vációs és ipari együttműködések, valamint a globá¬lis járműipari fejlesztések területén.


A LAKÁSVÁSÁR MÉDIACSOPORT KÜLÖNDÍJA:
MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** Superior tetőszinti SKY POOL medence, ZALAKAROS 

Pályázó: MenDan Hotel Kft. 
Beruházó: MenDan Hotel Kft. 
Tervező: Jankovics és Társa Kft., felelős tervező: Jankovics Tibor 
Kivitelező: medence: Direct-Line Kft., acél szerkezetek: Hork-Acél Kft.

A fejlesztés tárgyát képező 165 szobás szállodaépület 1999 és 2002 között létesült Zalakaros központjában. A fejlesztés alapötlete onnét származik, hogy a szálloda telek mérete nem adott lehetőséget kültéri nyitott me¬dence létesítésére, így a beruházó az oszlopokon nyugvó, tetőszinti megoldás mellett döntött. 
A fejlesztésként 2022-ben megvalósult tetőszinti well¬ness egység egy 5,5 x 26 méter vízfelületű, egész éves használatú kültéri medencét és egy nagyméretű, 50-60 fős szaunaszeánszok megrendezésére alkalmas szaunát, valamint ezekhez kapcsolódó napozóteraszokat és napo¬zóhidat foglal magában. Utóbbi egyben a két épületrész tetőszinti összekötését is biztosítja. A tetőszinti fejlesztést a meglévő beltéri fürdővel egy újonnan létesült homlok¬zati panorámalift köti össze. A medence fűtött térből való közvetlen megközelítését a vízfelület fölé nyúló közlekedő biztosítja. 
A tetőszinti medence európai viszonylatban is egyedülál¬ló, melynek megvalósítása a projekt minden részvevőjé¬től innovatív gondolkodást követelt.


A MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE KÜLÖNDÍJA:
Pesterzsébeti Dunai-sétány fejlesztése (I. ütem) 

Pályázó: Budapest Főváros XX. kerület, Pesterzsébet Önkormányzata 
Beruházó: Budapest Főváros XX. kerület, Pesterzsébet Önkormányzata 
Tervező: Platinium Group Kft, felelős tervező: Szalay-Szakály Zsuzsanna Dóra 
Kivitelező: Gép-Liget Építőipari Kft.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy ös¬szefüggő és egységes arculatú, természetközeli sétány jöjjön létre és minden idelátogató szá¬mára kényelmesen elérhető legyen a ”vízparti élmény”, ami Pesterzsébet egyik kiemelkedő jelentőségű értékének számít. 
A tervezés során kiemelt figyelmet kapott a természeti környezet védelme, a területen je¬len lévő használati funkciók integrálása és az egységes esztétikai minőség létrehozásának igénye. 
A megvalósult 4 db úszómű és 2 db víziállás kiemelt pontjai lettek a beruházásnak, mivel nagyon ritkán készülnek hasonló jellegű kö¬zösségi vízi létesítmények. 
A megújult és bővített játszótér pedig immár jelentősen nagyobb befogadóképességgel ren¬delkezik, mint korábban. 
Az alkalmazott növénytelepítés fái a vízparti ligeterdők fajaiból kerültek ki, míg az évelő¬kiültetések a helyszín karakterére való tekin¬tettel főleg vízpartimitátor növényeket tartal¬maznak.


A MAGYAR INGATLANSZÖVETSÉG KÜLÖNDÍJA:
MERCURE Debrecen**** Superior 

Pályázók: Bajcsy Invest Kft., BORD Építész Stúdió, Accor Hotelservices Magyarország Kft. és Hajdú-Alu Zrt. 
Beruházó: Bajcsy Invest Kft. 
Tervező: Bord Építész Stúdió 
Generál kivitelező: Hajdú-Alu Zrt.mm

Debrecen szívének egy csendes utcájában épült fel a város első nemzetközi márkanevet viselő szállodája a MERCURE Debrecen. A négycsillag superior minősítésű szálloda hiánypótló beruházás, mely kiszolgálja a dina¬mikusan fejlődő városba érkező növekvő számú turista és üzleti utazó igényeit. 
Létrejöttével a sétálóövezet kibővült, az elhanyagolt ut¬carészlet elegáns európai formát öltött, odacsalogatva ezzel az arra járókat. A hotel hamar az üzleti utazók és a céges rendezvények kedvelt szolgáltatójává vált, ugyan¬akkor étterme a Winestone Restaurant & Bár a helyiek körében is közkedvelté vált. 
A szokatlan tömegkialakítású épületen a nyílászárókon és a tartószerkezeten is megjelenő ferde vonalak dina¬mizmust és eleganciát sugallnak. 
A belsőépítészeti koncepciónak a hagyományos virág¬karnevál, valamint Debrecen és környékének földrajzi jellegzetességei a fő motívumai. A felhasznált anya¬gok magas minősége, a különleges design bútorok és az egyedi printelt tapéták a színvonalas szolgáltatáshoz illő környezetet teremtenek. 


AZ INGATLANFEJLESZTŐI KEREKASZTAL EGYESÜLET KÜLÖNDÍJA:
DEAN’S Home, Budapest 

Pályázó: Forestay Group 
Beruházó: Forestay Development Kft. 
Tervező: Avant Garde Építész Stúdió, Kertész András DLA 
Kivitelező: Swietelsky Magyarország Kft.

A Dean’s egy hibrid üzemeltetésű szálláshely, mely egyszerre kínál hosszú távú lakhatást a Budapesten tanuló külföldi diákoknak és rövid távú szállást a várost látogató turistáknak. 
A fejlesztés során Budapesten elsőként valósult meg privát alapon működő nagyméretű diákszál¬lás. Az üzemeltetési modell a vendégek igényei sze¬rint dinamikusan változtatja szobáinak arányát a rövid és középtávú hasznosítás között. A 418 db egyszemélyes szoba saját konyhával és fürdőszobá¬val rendelkezik, magas minőségű kiépítése, fiatalos designja megfelel a mai elvárásoknak. 
Az épület nagy kapacitású közösségi tereket, tanu¬lószobákat, edzőteremet, TV szobákat, tetőteraszt, kávézókat, éttermet és élelmiszerboltot is kínál. 
A földszintjén áthaladó sétány közvetlen összeköt¬tetést teremt a Semmelweis Egyetem épületei és a metrómegálló között. 
A projekt fejlesztője a magyar Forestay Development Kft. Az ingatlan tulajdonosa a Forestay Diákhotel I. Ingatlanalap. Az épület a Forestay Group üzemel¬tetésében működik.


A KOVÁCS ATTILA EMLÉKDÍJA:
Kőbányai Mocorgó Óvoda új épületének megvalósítása 

Pályázó: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 
Beruházó: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 
Tervező: KJT Építész Stúdió Kft. 
Kivitelező: Nimród-Bau Beruházó és Kivitelező Kft.

A Kőbányai út 38. szám alatt a meglévő korszerűtlen földszintes oktatási-nevelési épületek bontását követően egy új 6 csoportos, kétszintes óvoda épült fel csökkentve a beépített területet és növelve a zöldfelületek méretét. Az intézmény gyermekbarát jellegét hangsúlyozzák a klasszikus formabedobós játékra emlékeztető vidám játékos színek és geometrikus formák, amelyek az épület külső homlokzatán és belső tereiben visszatérően jelennek meg. A csoportszobák egy jól átlátható rendszerben a világos és tágas belső aula köré szerveződnek. Az egyes csoportszobák és az udvar kapcsolatát a tágas árnyéko¬lókkal fedett teraszok biztosítják. A természetes anyagok alkalmazása és a természetközeliség kiemelt szempont volt a tervezésnél. A korszerű műszaki megoldásokkal (hőszivattyú, napelemek stb.) jelentősen csökkent az épület energiafelhasználása.


A BUDAPESTI ÉPÍTÉSZ KAMARA KÜLÖNDÍJA:
Pünkösdfürdő park, Budapest

Pályázó: BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. 
Beruházó: Budapest Főváros Önkormányzata 
Tervező: BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. 
Felelős tervező: Szalkai Adrienne okleveles táj- és kertépítészmérnök, vezető tervező 
Kivitelező: BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt.; Kobold 2003 Kft. - Vackorkert Kft. konzorcium

A Fővárosi Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója közreműködésével új városi parkot alakított ki Óbudán, a Duna partján, a Római parttól északra. Az új park karakterének meghatározásakor egy újszerű, ökológiát, természetességet a tervezés fóku¬szába állító beruházás valósult meg szemben a „hagyományos” városi parkfejlesztésekkel. 
Olyan park, ahová az emberek azért látogatnak el, hogy minél természetesebb közegben lehes¬senek, pihenjenek. 
A park tematikájában, hangulatában, növény¬alkalmazásában és funkciójában is karakte¬resen elkülönülő egységekből épül fel, ahol a vízparti és a települések határára jellemző táj¬elemek jelennek meg, melyeket a sétaút köt össze, fűz egésszé. 
A projekt a hagyományos tájépítészeti, közparki fejlesztésekhez képest ökologikusabb, a klíma-változáshoz való adaptációra nagyobb hang¬súlyt fektető fejlesztést valósított meg. A zöld¬felületek tekintetében az intenzív fenntartású gyepfelületeknél lényegesen nagyobb hang¬súllyal jelennek meg az extenzív fenntartású - kevés beavatkozást igénylő - zöldfelületek.


A LEGJOBBAN ELŐADOTT PROJEKT:
Boutique Hotel Gaia**** Kecskemét 

Pályázó: GAIA Kft. 
Beruházó: GAIA Kft. 
Tervező: Szabó és Társa Kft. - Szabó Balázs, Statikus Mérnöki Iroda Kft. - Sípos Szabó István 
Kivitelező(k): Nazca Bau Kft., Grandbau-Ker Kft., Pe-Fa Faipari Kft., Zakar István, Gyenis Tibor, Fabricius Anna, 
Tüzikovács Bt., Faipari Szobrász Kft., Termonivó Plus Kft., CSL Hungary Kft., Patai józsef 

Életérzés, stílus és elegancia. Csodálatos építészeti megoldások, mitoló¬gia és kultúra találkozása. Híd múlt és jövő között, öröm a jelenben. Ezt jelenti ma a Boutique Hotel Gaia! 
Több mint 10 éven át várta jobb sorsát a Kecskemét belvárosában, a város történelmi korzóján elhelyezkedő, a város egyik legszebb, a még lepusztultságában, elhagyatottságában is impozáns, közel 150 éves épü¬lete. 
Az újjászületési folyamat 2018-ban indult és közel 5 évnyi munka után 2022 végére Kecskemét egyik ékköve lett! 
Az épületben egy 30 szobás hotel került kialakításra, kávéházzal, amely ötvözi a kényelmet és eleganciát az arisztokrata otthonossággal. A szol¬gáltatások között helyet kapott egy századelőt idéző szalon és egy privát szauna is. 
A műemlék épület visszakapott minden olyan elemet, amely az évek so¬rán eltűnt, megsérült. A szakma legjobbjai kaptak felkérést arra, hogy létrejöjjön az, amit a tulajdonos megálmodott. Festőművész, képzőmű¬vész, épületszobrász, tüzikovács és kézi fafaragó mester, kiegészítve az innovatív, környezettudatos technológiát alkalmazó kivitelezőkkel. 
A beruházó nagyszerű példát állított. Az elkészült munka felszólítás arra, hogy ne vesszenek kárba az ősök által létrehozott értékek.


AZ irodakereso.info KÜLÖNDÍJA:

BudaPart Gate Irodaház, Budapest

Pályázó: STUDIO’100 Építészeti Kft. 
Beruházó: Property Market Kft. 
Tervező: STUDIO’100 Építészeti Kft. 
Kivitelező: Market Építő Zrt.

A közismert BudaPart-projekttel a főváros egyik legkomplexebb beru¬házása jön létre a Lágymányosi-öbölben. A projekt első, reprezentatív középületeként a BudaPart Gate irodaház készült el. Pozíciója kiemelt: nevéhez híven a városnegyed fő feltárási irányából kapuzatot alkot az időközben szintén felépült MOL Campussal. 
A léptékkülönbség miatt fő építészeti cél volt egy olyan homogén, monolitikus épületkarakter megfogalmazása, amely nem méretével és különleges szerkezeti megoldásaival, hanem időtálló, puritán megje¬lenésével kívánja egyszerre ellenpontozni és kiegészíteni a szomszédos felhőkarcolót. Ezt az összetett alaphelyzetet a szoborszerű, apró szög¬törésekkel osztott kubus mellett a homlokzati mintázat finom, rejtett játékossága hivatott kezelni. 
A ház eredendően kétarcú: a forgalmas Dombóvári út és a vasúti töltés felé zártságot, míg a negyed fő közterülete, a Buda-part tér felé nyitottságot mutat. Erre nyílnak a nagy üvegfelületekkel határolt földszinti terek is, amelyek kereskedelmi és vendéglátó funkciókkal is gazdagítják a közterületet.


A MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGÉNEK KÜLÖNDÍJA:
Radisson BLU Béke szálloda belsőépítészeti felújítása, Budapest

Pályázó: Danubius Hotels Zrt. 
Beruházó: Danubius Hotels Zrt. 
Építészeti tervek: Archimánia Kft. – Smetana Kristóf 
Belsőépítészeti tervek: 
Specialized Contract Design – Nathalie Rottenburg 
Kivitelező: DVM group 
Lebonyolító: V-Ber Mérnöki és Tender Kft.


A Radisson BLU Béke Hotel**** Superior ma a budapesti Nagykörút egyik emblematikus épülete, mely az elmúlt hónapokban ünnepelte fennállásának 110 éves évfordulóját. 
Az épület gazdag történelme során több esetben is a kor színvonalát meghaladó megoldásokat alkalmazott, nem volt ez másképp az 1985- ös nagyrekonstrukció során sem, a Radisson első, a szocialista blokkhoz tartozó szállodájaként. 
A kor előtt haladás hagyományát az építészeti örökséggel, az épület¬ben lévő műtárgyak restaurálásával és a modern vendégtérbe integ¬rálásával együtt tűzték ki a célokat a belsőépítész és az építész tervező vezette tervezőcsoport elé. 
A megszületett tervek egyúttal a nemzetközi lánc által támasztott követelményeket is kielégítették. Így vált a 20. század emblematikus, akkori modern Britannia szállója a 21. század modern, letisztult, ven¬dégközpontú Radisson BLU Béke hotelévé. 
A kivitelezést 5 év alatt, több kivitelezővel együttműködve, és a vi¬lágjárvány pusztítását is átvészelve 2022. első negyedévében vehették teljes készültségben birtokba az üzemeltető és a vendégek.

Kivitelező: DVM group 

Lebonyolító: V-Ber Mérnöki és Tender Kft.


A FIABCI MAGYAR TAGOZATÁNAK KÜLÖNDÍJA:
Cédrus Liget lakópark, Szeged 

Pályázó: B.A.D Architects and Design Studio Kft. 
és Integrated Engineering Solutions Kft. 
Beruházó: Cédrusliget Lakópark Kft. 
Tervező: B.A.D Architects and Design Studio Kft., 
Bara Ákos Dániel és Integrated Engineering Solutions Kft. 
Kivitelező: Cédrusliget Lakópark Kft.

A terület eredetileg a Honvédség kezelésében állt, ebből az időszakból maradt meg a terü¬let északnyugati sarkában álló, műemléki vé¬dettségű Lovarda épület, melynek felújítási és hasznosítási munkái szintén a fejlesztés részét képezték. 
A terület átalakuló, a régi felhagyott ipari, ke¬reskedelmi létesítmények helyét lassan átve¬szik a lakóegységek. 
A fejlesztés kiemelt célja, a nagy területen megvalósuló integrált, koherens lakószövet megteremtése, mintegy az átalakuló lakóöve¬zet centrumának kialakítása volt. 
Kisebb alapterületű többszintes tömbök kiala¬kításával és a lehető legtöbb parkoló pince¬szinti elhelyezésével sikerült maximalizálni a zöldfelületek méretét, így a burkolt utakat és a felszíni parkolókat csak a funkcióhoz mérten legszükségesebb helyeken alakítottak ki. 
A pinceszinten a terület közepét feltárva egy belső kert képződött, nagy felületű élő vizű ta¬vakkal.


AZ ÉPÍTÉSZFÓRUM KÜLÖNDÍJA:
a Verno House*****, Budapest 

Pályázó: Leonstrella Üzemeltető Kft. 
Beruházó: Leonstrella Üzemeltető Kft. 
Tervező: BIS Építész Iroda Kft., Losonczi Júlia 
Kivitelező: LTV Interior Kft.

Az 1800-as évek növekvő lakosságával megnőtt az igény par¬kosított terekre és korzókra. Széchenyi István, a kor kiemel¬kedő politikusa is e fajta innovációk mellett lobbizva álmodta meg a Rosenberg-ház szomszédságában elterülő sétányt, el¬képzelése egy városi oázis megteremtése volt. 
Az egykor bérházként működő épület igazi közösségi térré vált az évek során, a BDPST Group pedig ezt a közösségi teret és belvárosi oázist igyekszik megidézni a Verno House épüle¬tével is, amely 2022 végén szállodaként nyitotta meg kapuit. 
Koncepciójára nagy hatást gyakorolt az épület környezete: a Szabadság tér parkja, illetve a belváros élettel teli utcái is inspirációt nyújtottak a szálloda hangulatának kialakításához. A szálloda és annak étterme, a Flava Kitchen & More kialakí¬tásánál és dizájnjánál is fontos volt, hogy a belső terek vissza-adják mindazt, amit az alapkoncepció magába foglal. 
Az enteriőr terveit a Bis Tervezőirodától Losonczi Júlia, Pusztai Veronika és Gyökér András készítették ügyelve arra, hogy a nagyobb részletektől – mint például a bútorok, textíliák kivá¬lasztása – egészen a legapróbb elemekig tökéletes összhang¬ban legyen a szálloda üzeneteivel.

CIKK AJÁNLÓ


A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 KIEMELT...

A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design
A LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 kiemelt támogatója az Europa Design!Az...
2023-12-01

ÁTADTUK A LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PROJEKT...

Átadtuk a LOSZ ÉV Lakberendezője 2023 Projekt kategória díját!
Ma délután a LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 ünnepélyes díjátadón...
2023-12-06

EHHEZ AJÁNLJUKDV990-Special tables DVO
termék információ
termék raktárlista

DV990-Special tables

termék raktárlista
# DVO Nincs

Capri Executive SI1570 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Executive SI1570

termék raktárlista

Tabula Actiu
termék információ
termék raktárlista

Tabula

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Calma SO2288 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Calma SO2288

termék raktárlista

DV812-ENNA DVO
termék információ
termék raktárlista

DV812-ENNA

termék raktárlista
# DVO Nincs

Vital Actiu
termék információ
termék raktárlista

Vital

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Viva Actiu
termék információ
termék raktárlista

Viva

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Brandy BU3001 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Brandy BU3001

termék raktárlista

REFERENCIÁK

FOUR SEASON...

Four Season Dental Center

AUCHAN

Auchan

MEDIMPEX ZRT.

Medimpex Zrt.

TUNGSRAM

Tungsram

DUNA PALOTA -...

Duna Palota - Nad'or Bisztró

BRITISH AMERICAN...

British American Tobacco Hungary

RICOH

Ricoh

STADLER SZOLNOK...

STADLER SZOLNOK VASÚTI JÁRMÛGYÁRTÓ KFT.

MULTIREKLÁM...

Multireklám (M-csoport)

AV SPRING KFT.

Av Spring Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...