wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG

MINDSZENTYNEUM – ZALAEGERSZEG Irodabútor,iroda,irodabútor,kávézó,wellbeing,konferenciaterem,múzeum

Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum szomszédságában kapott helyet a Mindszentyneum, a Mindszenty József Látogatóközpont új kortárs épülete, amely megidézi az egykori zalaegerszegi plébános emlékét, bemutatja életét. A három állandó kiállítást, egy időszaki kiállítóteret, konferenciatermeket, ajándékboltot, kávézót, múzeumpedagógiai helyiségeket magában foglaló múzeum generáltervezője a TSPC volt, az építészeti és belsőépítészeti tervezést a Konkrét Stúdió vezette. A névadó személyét idéző bíbor színű berendezést az Europa Design szállította.


Mindszeryneum3Mindszenty József Látogatóközpont új kortárs épülete, konferenciaterem - Fotó forrása: Ancza Krisztina


Balogh Csaba építészt – Konkrét Stúdió – a tervezési koncepcióról kérdeztük:

Mi volt a megbízó elvárása? Milyen funkciók kaptak helyet az épületben?

A megbízó elvárása egy multifunkcionális épület volt, amely méltó emléket állít a két világháború között a városban plébánosként működő - később a kommunizmus idején vértanúvá váló -  Mindszenty Józsefnek. Az épületben a névadó életpályáját bemutató kiállításon túl a kommunista egyházüldözést bemutató tárlatot kellett elhelyezni, és emellett alkalmassá kellett tenni konferenciák, kulturális rendezvények, időszaki kiállítások befogadására. A belvárosi kulturális zóna kiterjesztéseként tekintettek a fejlesztésre a megyei jelentőségű Göcseji Múzeum melletti területen. Ezeken felül kávézót, kegytárgy és múzeumi bolt funkciót, vetítőtermet és egy további állandó kiállítást helyeztünk el az épületben. Ez utóbbinak az anyagát az építés előtt végzett régészeti feltárások eredményei adják. 


Mindszentyneum1Mindszenty József Látogatóközpont multifunkcionális épülete, kávézó - Fotó forrása: Ancza Krisztina

Milyen főbb építészeti és belsőépítészeti elemek tükrözik leginkább az épület szellemiségét?

Az épület szellemiségét Mindszenty bíboros öröksége határozta meg. Szikár, puritán, ugyanakkor nagyvonalú, tiszta és elegáns épületet álmodtunk meg. Az épület külső megjelenését a lamellás homlokzatburkolat dominálja, amely az izgalmas optikai hatásokkal bíró moire selyem bíborosi köpeny építészeti átirata. Ez a szigorú, de izgalmas burok zártságot és áttörtséget egyszerre biztosít a homlokzatnak, szabályozza az épület külvilággal való viszonyát. A kint és bent közti folyamatos, szinte észrevétlen átmenet alapvető tervezői szempont volt.


Mindszentyneum külsőMindszenty József Látogatóközpont multifunkcionális épülete , az épület külső megjelenését a lamellás homlokzatburkolat dominálja - Fotó forrása: Ancza Krisztina


A belső tér milyen kapcsolatban áll a névadóval – anyag- és színhasználat, fények, berendezés?

A belsőben a teljes épületet átszövő központi átrium és lépcsőtér emelkedett hangulatot ad, amit a törtfehér monolit, kézműves felületek erősítenek. Ezt gazdagítja a közösségi terekben alkalmazott valódi fa padló és fa bútorok, bíbor színű kárpitok, függönyök világa, amellyel szándékaink szerint otthonos, szerethető, barátságos közösségi helyet hoztunk létre. Mindent áthat a külső és belső fényár, amely szintén az egyik legfőbb alkotója az épület szellemiségének. 


Mindszentyneum5

Mindszentyneum6

       Mindszenty József Látogatóközpont multifunkcionális épületének közösségi terei
- Fotó forrása: Ancza Krisztina


Milyen szempontok alapján választottátok ki a berendezést?

A berendezések kiválasztásánál fontos szempont volt a könnyedség, légiesség és vidámság. A bíbor szín kapóra jött, mert amellett, hogy megidézi a névadó bíborost kedves és elegáns is. Ragaszkodtunk a kárpitozott felületekhez, mert ezek otthonosságot és puhaságot adnak.


Mindszentyneum4Mindszenty József Látogatóközpont multifunkcionális épületének tereiben a bíbor kárpitozott felületek otthonosságot és puhaságot adnak - Fotó forrása: Ancza Krisztina

A közösségi és irodaterek berendezését az Europa Design szállította.

A belsőépítészeti koncepciónak megfelelően a konferenciaterembe, a múzeumpedagógiai térbe az Akaba Kabi bíbor színű székei, a kávézóba az Actiu Noom foteljei és székei, a tárgyalókba a Wilkhahn Occo tárgyalószékei, a kültéri kávézóba pedig a Vondom Love székei kerültek bíbor színekben. Az íróasztalok és tárgyalóasztalok pedig fa színű felületekkel járulnak hozzá a meleg összhatáshoz.


generál tervezés:

TSPC Mérnökiroda Kft. és Konkrét Stúdió Építészeti Kft. konzorcium

f. vezető tervezők:

Kádár Mihály  |  TSPC Mérnökiroda Kft.), Balogh Csaba  |  Konkrét Stúdió Építészeti Kft.

építészet, belsőépítészet:

Balogh Csaba, Deigner Ágnes, Sirokai Levente, Sónicz Péter


Ancza Krisztina, Pusztai Lilla, Szilágyi Norbert, Toronyi Dávid, Vértesy ÁgiCIKK AJÁNLÓ


MÉD 2023 - IDÉN ÚJRA ÁTADJUK KÜLÖNDÍJUNKAT!

MÉD 2023 - idén újra átadjuk különdíjunkat!
A Média Építészeti Díja célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai...
2023-11-07

ÉV LAKBERENDEZŐJE 2023 PÁLYÁZAT – FÓKUSZBAN...

Év Lakberendezője 2023 pályázat – Fókuszban a Home Office LOSZ ÉV Lakberendezője 2023,pályázat,lakberendező,workshop
Az LOSZ Év Lakberendező 2023-as pályázatán kiemelt támogatókként...
2023-09-26

AZ ÚJ VIEWGO PRO KIELÉGÍTI A NÖVEKVŐ PIACI...

Az új Viewgo pro kielégíti a növekvő piaci igényeket
A Dataflex bemutatta legújabb monitorkarját, az új Viewgo pro-t. Ezt...
2023-09-25

EHHEZ AJÁNLJUKAdos Akaba
termék információ
termék raktárlista

Ados

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Team Strike Sitland
termék információ
termék raktárlista

Team Strike

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Closed Bench BC6301 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Closed Bench BC6301

termék raktárlista

Ceno Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Ceno

termék raktárlista

Oasi Alea
termék információ
termék raktárlista

Oasi

termék raktárlista
# Alea Nincs

Arin Akaba
termék információ
termék raktárlista

Arin

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Capri Lounge BU1735 Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Capri Lounge BU1735

termék raktárlista

Blade X Alea
termék információ
termék raktárlista

Blade X

termék raktárlista
# Alea Nincs

REFERENCIÁK

SMART BEAUTY...

Smart Beauty Szalon

ATENOR

Atenor

MULTIREKLÁM...

Multireklám (M-csoport)

HOLD ZRT.

HOLD Zrt.

ART FORCE

Art Force

DUNA BELLVIEW

DUNA BELLVIEW

PROINTERIER KFT.

Prointerier Kft.

NORD CONSULTING

Nord Consulting

AMWAY

Amway

SANOFI

sanofi

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...