wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

BUZZISPACE

Rendezés relevancia szerint:

Gyártói Termék Szűrés ( Kategória szerint )Stílusos zajcsökkentés a Buzzipsace-el


Az antwerpeni (Belgium) illetõségû Buzzispace valójában a Tecnospace cég kreatív részlege, amely irodák belsõ falaira, térelválasztóira specializálódott, ám a munkahelyek mellett szeretnének újszerû megoldásokkal szolgálni az otthonaink számára is. Termékeikhez kizárólag egy úgynevezett ecofelt100 %-ban PET-palackokból újrahasznosított – anyagot használnak, azonban nem csak környezetbarát tulajdonságaik, felhasználásuk is forradalminak nevezhetõ. A Buzzispace számos fiatal dizájner számára biztosít terepet kreatív ötleteik mindennapi életünkben való megvalósításához.

Az emberek gyakran már csak akkor kezdenek el gondolkozni az akusztikai megoldásokon, amikor tényleges problémát tapasztalnak a helyiségben. Holott az akusztikának a tervezési folyamat részét kell képeznie már a kezdetektől fogja.

A csend, nem luxus! A teljesítmény és a jó közérzet kulcstényezője.

A decibel a hangerősséget fejezi ki. Az ajánlott háttérzajszint egy nyitott irodába 35-45 dB, míg egy semélyes irodában 30-40 dB. A nyitott terű munkahelyeken az ott dolgozók fokozottan vannak kitéve a zajszennyezésnek, ezért itt még fontosabb az akusztikai panelek használata. 

A utózengési idő egy nagyon fontos szempont, melyet másodperben határoznak meg. Ez az az időmennyiség, amely alatt a kezdeti angnyomásszint 60 dB egységnyit csökken.

Egy adott tér akusztikai problémáit hangelnyelő anyagokkal tudjuk kezelni, a kiváló beszédértés érdekében.

Az utózengési időt mindig befolyásolják az alábbiak:

a helyiség térfogata

a helyiség hőmérséklete

a helyiségben lévő felületek, pl. : tárgyak, padlóburkolat, egyéb anyagok (üveg, műanyag, fa, stb.), emberek

Ajánlott visszaverődési idő különböző terekhez:

Iroda: 0.75s
Tárgyalóterem: 0.60s
Étkező: 1.00s
Tornacsarnok: 1.50s
Előadóterem: 1.50-2.00s

A visszhang csillapításának módja az abszorpciós anyagok használata.


A jó akusztika alapelvei:

Abszorpció
A hanghullámokat elnyeli minden akusztikailag lágy anyag, amellyel találkozik.

A hang energia, és ahhoz, hogy ez az energia ne terjedjen tovább, abszorpciós paneleket kell használni, amelyek ezt az energiát súrlódás révén hővé alakítják. A termék abszorpciós együtthatója határozza meg az abszorpció szintjét és minőségét. Az abszorpciós megoldások alkalmazhatók fix fal- vagy mennyezeti elemekre, pl. BuzziBlox, BuzziLand, BuzziTube.

Diffúzió
A hangenergia egyenletesen oszlik el egy adott térben.

Azok a hullámok, amelyeket az akusztikai kezeléssel nem lehet elnyelni, egyenletesen eloszlanak a helyiségben. A még eredményesebb abszorpció elérése érdekében a hangelnyelő panelek különböző 3D-s formával rendelkeznek és különböző mélységűek.

Az akusztikus paneleknek több fajtája létezik: akusztikus panelek, akusztikus terelőlemezek, hangfalak és akusztikus táblák.

Mikor és hol érdemes használni? 

Általában a függőleges panelek segítenek csökkenteni a hangátvitelt egy térben, megakadályozva, hogy a hang a helyiség egyik végéből a másikba jusson. A függőleges panelek segíthetnek a háttérzaj elfogadható szintre való csökkentésében is. Például sok modern, nyitott terű irodában a zajszint 60-80 decibel között mozog, míg az ajánlott szint 45-55 decibel.

A vízszintes paneleket viszont elsősorban közvetlen elnyelésre használják.

Általánosságban elmondható, hogy kisebb terekben, pl. tárgyalókban, otthoni dolgozószobákban a hanghullámok először a falakon csapódnak vissza. Ennek következtében érdemes megfontolnia a falra szerelt akusztikus panelek használatát. 

BuzziSkin akusztikai tapéta

Buzziskin akusztikai tapétával burkolt tárgyaló a Bimbó 5 Coworking Centerben

Nagyobb helyiségekben a hanghullámok másképp viselkednek. Kevesebb hangenergia pattan vissza a helyiségben, mivel az eredeti hang néha elhalkul, mielőtt még elérné a falakat.

BUZZIFALLS akusztikai térelválasztó

BuzziFalls egy játékos térelválasztó panel, a Hermes irodájában

BAT 3D akusztikai panel

Buzzitile 3D-vel bármely irodai fal attraktívvá alakítható, akárcsak a British American Tobacco Hungary esetében

Az irodákban a telefonálás nagyon gyakran előfordul, viszont kellemetlen, ha ezzel zavarjuk kollégáinkat vagy éppen mi nem halljuk azt, amit nekünk mondanak. Ezért célszerű választás az irodai telefonfülkék beszerzése. Létezik szabadon álló (BuzziNest) illetve helytakarékos, falra szerelhető típusa (BuzziHood). De a BuzziHug, mely takaróként ölel körbe, szintén a nyugodt telefonálást, illetve munkavégzést szolgálja. 

Egy tengerparti házikóra emlékeztet a hangszigetelt munkaállomás, a BuzziBooth. Hangszigetelő filcből készült, amely tompítja a külső hangokat a privát telefonhívások és a koncentrált munka érdekében. Teljes mértékben az iroda stílusához igazítható, mivel többféle színen, többféle szövettel kapható.

Az irodabútorok piacán stílusos ülőhely megoldásokat kínálnak a kárpitozott, irodai székek, bárszékek, puffok széles tárházán át a társalgó-és recepciós kanapék, illetve munkaállomások sokféleségéig.

Természetesen a világításra is gondoltak a BuzziSpace tervezői. Igazán különleges formavilágú világítótestet készülnek, melyek szintén hangelnyelő tulajdonsággal bírnak. A helyiségeket látványossá, színessé és barátságossá teszik.

BuzziPleat akusztikai világítás

BuzziPleat mennyezeti, akusztikai világítás irodai tárgyalóban


 Összes REFERENCIÁNK ITT 

Tekintse meg, hogy készülnek ezek a lenyűgöző termékek. KATTINTSON IDE!
BuzziDesk Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

BuzziDesk

termék raktárlista
BuzziFree Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

BuzziFree

termék raktárlista
BuzziPlants Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

BuzziPlants

termék raktárlista
Buzziscreen Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

Buzziscreen

termék raktárlista
Buzzitemp Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

Buzzitemp

termék raktárlista
BuzziZone Buzzispace
termék információ
termék raktárlista

BuzziZone

termék raktárlista


1 / 1 oldal | 1 - 16 / 7 találat
1

REFERENCIÁK

ALLEE CENTER...

ALLEE Center food court

HELLO REPUBLIC

Hello Republic

PREMIER SERVICES

Premier Services

CSIKÓS...

Csikós Építész Iroda

MCDONALDS -...

McDonalds - Aréna Plaza

VÁCI 140

Váci 140

DÉLI POINT...

Déli Point iordaház

DAIKIN

Daikin

MARKETPROG

Marketprog

RI40

RI40

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...