wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

JÓ MÁRKA, FENNTARTHATÓ MÁRKA’22:HATÉKONY STRATÉGIÁK RENDKÍVÜLI, KRÍZIS IDŐKBEN -MUNKAHELYEN BELÜL ÉS KÍVÜL

JÓ MÁRKA, FENNTARTHATÓ MÁRKA’22:HATÉKONY STRATÉGIÁK RENDKÍVÜLI, KRÍZIS IDŐKBEN -MUNKAHELYEN BELÜL ÉS KÍVÜL Irodabútor,

Ígértük, hogy az évi, őszi csúcstalálkozó, a CSR Hungary Summit: Jó márka, fenntartható márka konferencia legfontosabb gondolatait megosztjuk olvasóinkkal. Több cikkben is.


A konferencia  célja, hogy a fenntartható gyakorlatokat integráljuk a mindennapi üzleti működésbe. A Fenntartható Fejlesztési Célok elérése érdekében is, ami magasabb szintű életminőséget is biztosít helyi szinten.
A Jó márka, fenntartható márka a CSR Hungary Summit konferenciák évi, összegző őszi eseménye.  Alábbi összefoglalónkban az Emberek és vezetés tematikus blokk főbb gondolatait emeltük ki.

A blokk kulcsmondata volt: A munkahely Veled is törődik!
Krízisben kulcs a biztonság érzete. A stabiltásban a munkahelyi közösségek megerősítésének központi szerepe van. Hogyan lehet, milyen eszközökkel a krízisek közepén…Hatékony stratégiák rendkívüli krízis időkben- munkahelyen belül és munkahelyen kívül…


Sárkány ellen sárkányfű?


Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag
Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag


Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag kiemelte:
„Sárkány ellen sárkányfű”. Kríziskezelésre való felkészülés úgy, hogy előtte átvisszük a szervezetet egy másik krízisen, ami hosszútávon határozza meg egy vállalkozás jövőjét. Valóban a generációváltás az egyik legnagyobb kockázat egy sikeres vállalkozás életében? Nézzük végig egy üzleti generációváltás kockázatait, eredményeit, buktatóit. Rá fogunk döbbeni, hogy annak minden lépéssorozata ellenállóvá teszi a szervezetet a jövőbeli üzleti helyeztek kezelésében. Mindezt úgy, hogy kialakul egy olyan közösség, ahol az önálló munkavégzés, a felelősségvállalás, a bizalom határozza meg a mindennapok működését. Miben más a boldogságfaktor, az elégedettség és a munkavállalói elköteleződés. Mit ad egy szervezetnek a rendszeres elkötelezettség mérés. Milyen vezetői felelősségek merülnek fel 2022-ben.”


Krízisben kulcs a biztonság érzete!Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-ügyvezetője egy másik aspektusra hívta fel a figyelmet:

„Napjainkban a munkahely sokak számára az egyetlen biztos pont, kapaszkodó és valamelyest kiszámítható utolsó bástya maradt. A vállalatok felelős viselkedése ebben a helyzetben tapinthatóvá kell hogy váljon, szinte naponta kell egy-egy impulzust kapnia a dolgozónak, hogy figyelnek rá, gondoskodnak róla, és a munkatársak által alkotott közösség valóban második családként működik.

De vajon felkészültek e erre a munkaadók? Tudják e pontosan a vészhelyzeti protokoll lépéseit? Egyáltalán van e ilyen terv? Messze vezetnek ezek a kérdések egészen az iskolapadig, de most inkább tekintsük át a legszükségesebb lépéseket melyek szinte azonnali pozitív hatást hozhatnak.

A modern wellbeing szemlélet 3 pillére a mentális a környezeti illetve az anyagi jóllét összehangolt egysége, melyből most a környezeti tennivalókat tekintjük át vázlatosan.

A cégek számára két fronton is helyt kell állni, hiszen a  covid alatt váratlanul kialakult home office gyakorlat hosszútávon velünk marad és az átlag 40%-os hibrid munkavégzési formát hivatalosan is a foglalkoztatási gyakorlat részeként kellene kezelni. Ennek értelmében a home office környezet mentális és fizikai valamint szociális  hatásainak kockázatát professzionális módszerekkel, rendszeresen kellene  kezelni és a szükséges anyagi és mentális támogatást folyamatosan biztosítani.

Csupán ezek után várható el, hogy a professzionálisan kialakított munkahelyi környezetben végzett tevékenységet megközelítő teljesítményt nyújtsa  a munkavállaló hosszútávon , egészségkárosodás nélkül.”

CIKK AJÁNLÓ


ORGATEC TERVEZŐI TALÁLKOZÓ - NOVEMBER 17.

Orgatec tervezői találkozó - november 17.
Merre tart az irodavilág?Várunk november 17.-én 17 órakor az Europa...
2022-11-10

+HALLE NEST EASY KANAPÉ – A LETISZTULT ÉS...

+Halle Nest Easy kanapé – a letisztult és szívhez szóló europadesign, plusHALLE, nest, nesteasy, FormUsWithLove, chair, fsc, office, homeoffice
A plusHALLE úgy gondolja, hogy a bútorok céljának egyértelműnek kell...
2022-06-11

A WIREDSCORE MINŐSÍTÉS – AZ INGATLANOK...

A WiredScore minősítés – az ingatlanok digitális szabványa  europadesign, wiredscore, office, szabvany, minosites, rendszer, fejlesztes, elerhetoseg, innovativ, ingatlan, infrastruktura,
A munkahelyek értékét, akár az ingatlanszakma akár a HR szakma...
2022-08-01

EHHEZ AJÁNLJUKKabi office Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi office

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Kabi Akaba
termék információ
termék raktárlista

Kabi

termék raktárlista
# Akaba Nincs

Intra Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

Intra

termék raktárlista

Sharky Kristalia
termék információ
termék raktárlista

Sharky

termék raktárlista

PK Sitland
termék információ
termék raktárlista

PK

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Catifa Up Arper
termék információ
termék raktárlista

Catifa Up

termék raktárlista
# Arper Nincs

Vital Plus Spine Actiu
termék információ
termék raktárlista

Vital Plus Spine

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Lottus High Lounge Enea
termék információ
termék raktárlista

Lottus High Lounge

termék raktárlista
# Enea Nincs

REFERENCIÁK

PARTNER IN PET...

Partner in Pet Food

SALANS ÜGYVÉDI...

Salans Ügyvédi Iroda

FRIESLAND...

Friesland Campina

BRITISH AMERICAN...

British American Tobacco Hungary

SERVIER

Servier

BERLIN CHEMIE

Berlin Chemie

FÜRSTENBERG...

Fürstenberg Porcelán  - Németország

LURDY HÁZ

Lurdy Ház

AB INBEV

AB Inbev

PROINTERIER KFT.

Prointerier Kft.

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...