wishlist

Raktár lista

wishlist del
A lista sorrendje módosítható Drag & Drop -al!
HU | EN

HÍREK

NAVY: KÖRNYEZETTUDATOS ÉS ELNYŰHETETLEN SZÉK 150 ÉVRE

NAVY: KÖRNYEZETTUDATOS ÉS ELNYŰHETETLEN SZÉK 150 ÉVRE Irodabútor,navy, telex, emeco, magnet bank, referencia,,éttermi szék,kávézó szék,szállodai szék,ügyfélszolgálati szék,kórházi szék

Ha valaki szeretne biztosra menni és olyan széket keres, amely tűzálló, időjárásálló és elnyűhetetlen, akkor az amerikai Emeco 150 évre kalibrált Navy széke a megfelelő választás.


EREDETI NAVY SZÉK


A hadiiparban kezdte

A Navy szék ezen tulajdonságainak ismeretében nem meglepő, hogy pályafutását a hadiiparban kezdte. Ugyanis Wilton C. Dinges 1940-ben a II. világháború alatt az amerikai haditengerészet megbízását nyerte el, amikor az a tűznek, időjárásnak, sós víznek és harci használatnak ellenálló strapabíró széket keresett. A legenda szerint Dinges a szék bemutatóján egy chicágói szálloda nyolcadik emeletéről dobta ki a széket, amely sérülés nélkül megúszta a zuhanást. Az extrém teszteléssel elnyerte a megbízást és elkezdődött a Navy szék pályafutása. A gyártáshoz Dinges megalapította az Emeco nevű vállalatot - Electric Machine and Equipment Company – elektromos gép és felszerelés vállalat – a Pennsylvania állambeli Hanoverben.


NAVY SZÉK TÖRTÉNETE


3.5kg aluminiumból de 800kg-ot is elbír

A Navy 1006 széket az Alcoa szakértőivel együtt fejlesztette ki újrahasznosított alumíniumból. A széket egy nagyon speciális, 77 lépéses gyártási folyamatban állítják elő, és a mai napig kézzel készítenek minden egyes darabot. A 77 lépés magába foglal többek között formázást, hegesztést, hevítést, csiszolást, anodizálást és a végén nyolc órás polírozást, aminek köszönhetően a folyamat végén úgy néz ki a szék, mint egy ékszer.


A cégnek a mai napig egy gyára van Hanoverben, ahol a széket előállító alkalmazottak az 1940-es évek óta generációkon keresztül adják át egymásnak a Navy szék 77 lépéses előállításának a tudását. Rajtuk kívül a világon sehol nem alkalmaznak ilyen gyártási eljárást!


Nézze meg, hogy gyártják a Navy széket!


A végeredmény magáért beszél: a Navy szék élettartama 150 év, a súlya mindössze 3,5 kiló, de egyes kimutatások alapján 800 kilót is elbír, emellett tűz- és időjárásálló.


Az amerikai életstílus megtestesítője

A hadiipar mellett gyorsan nőtt a Navy szék népszerűsége, éttermeket, kórházakat, iskolákat rendeztek be vele. Az amerikai életstílus megtestesítőjeként ikonná vált. A Navy szék a speciális gyártási folyamatnak és a kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően a magasabb árkategóriába tartozik. De figyelembevéve a 150 éves életciklust és az elnyűhetetlen tulajdonságokat, első sorban olyan cégek vásárolják meg, amelyek hosszú távban gondolkodnak, környezettudatosak és ezt szeretnék megjeleníteni egy-egy étterem, kávézó, szálloda, kereskedelmi, kulturális, egészségügyi létesítmény vagy ügyfélszolgálat belső berendezésében.


Magyarországon is népszerű

Nem véletlen, hogy a széket Magyarországon forgalmazó Europa Design ügyfeleként a Magnet Bank Budapesten a Navy székkel rendezte be egyik bankfiókját, amely kávézóként is fogadja ügyfeleit.


MAGNET BANK NAVY

 MAGNET BANK KÉPEK 


Mindenkit megihlet, még PET-palackból is készült

Az Emeco jelenleg az étterembelsőkkel foglalkozó Buchbinder család tulajdonában van. Az ezredfordulón együttműködtek Philippe Starck formatervezővel, kollaboráltak a Coca-Cola Companyval egy PET-palackokból préselt széken, perrel fenyegették az IKEA-t, amiért egy hozzájuk nagyon hasonló terméket dobtak a piacra (peren kívül, titkos feltételekkel, de megegyeztek), de a legismertebb termékük a mai napig az, ami a vállalatot megismertette a világgal: az eredetileg a tengerészek számára készített Navy 1006.


NAVY & COCA COLA

Az Emeco Navy kiemelkedő tulajdonságairól bárki meggyőződhet a magyar forgalmazó, az Europa Design bemutatótermében.

 NAVY TERMÉKOLDALA 


NAVYCIKK AJÁNLÓ


WILKHAHN YONDA – KÉNYELMES SZÉKCSALÁD A...

Wilkhahn YONDA – kényelmes székcsalád a hétköznapokon túl europadesign,wilkhahn, yonda, Neunzig°design, chair, fsc,office, homeoffice,innovacio,fenntarthato
A Wilkhahn vállalati kultúrájába az innováció mélyen beágyazódott,...
2022-05-30

ÉPÍTŐANYAGOK ÚJRAHASZNOSÍTVA = HAY REBAR

Építőanyagok újrahasznosítva = HAY Rebar  hotel, kávézó, acélszerkezet, márvány, asztal, lobby, otthon, interiordesign, belgatervező
A fenntarthatóság jegyében Sylvain Willenz belga tervező az...
2022-02-04

ANDREU WORLD – A FA SZERETETE

Andreu World – A fa szeretete irodabutor,europadesign, andreuworld, wood, fa, fsc, philippestarck,rodolfodordoni, piergiorgiocazzaniga,office,professional, ergonomia
Az Andreu Wold alapítása óta saját telepítésű erdőiből származó...
2022-02-17

EHHEZ AJÁNLJUKOn Wilkhahn
termék információ
termék raktárlista

On

termék raktárlista

Longo asztal Actiu
termék információ
termék raktárlista

Longo asztal

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Raglan Home sofa Andreu World
termék információ
termék raktárlista

Raglan Home sofa

termék raktárlista

Chairik Engelbrechts
termék információ
termék raktárlista

Chairik

termék raktárlista

Noom Actiu
termék információ
termék raktárlista

Noom

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Prisma Actiu
termék információ
termék raktárlista

Prisma

termék raktárlista
# Actiu Nincs

Soul air Sitland
termék információ
termék raktárlista

Soul air

termék raktárlista
# Sitland Nincs

Hanna office Akaba
termék információ
termék raktárlista

Hanna office

termék raktárlista
# Akaba Nincs

REFERENCIÁK

KONYHAKÖR

Konyhakör

VÁROSLIGETI...

Városligeti Fasor 25. Kft.

HELLO REPUBLIC

Hello Republic

SSC BUDAPEST

SSC Budapest

AVIS BUDGET...

Avis Budget Group Business Support Centre Kft.

ROCHE

Roche

EUROMEDICS

Euromedics

DUNA PALOTA -...

Duna Palota - Nad'or Bisztró

DRIVING CAMP

Driving Camp

...

Gyógyszergyártó cég

A WELL 11 FEJEZETE

The WELL Air concept aims to ensure high levels of indoor air quality across a building’s lifetime through diverse strategies that include source elimination or reduction, active and passive building design and operation strategies and human behavior interventions.

A WELL Air koncepciójának célja a magas minőségű beltéri levegő biztosítása az épület teljes élettartama alatt különböző stratégiák felhasználásával melyek magukban foglalják a káros anyagok levegőbe jutásának megszüntetését vagy csökkentését, az aktív és passzív épülettervezést és üzemeltetést, valamint az emberi tevékenységek által történő beavatkozások optimalizálását.

The WELL Water concept covers aspects of the quality, distribution and control of liquid water in a building. It includes features that address the availability and contaminant thresholds of drinking water, as well as features targeting the management of water to avoid damage to building materials and environmental conditions.

A WELL Water koncepciója az épületen belüli vízellátás minőségét, elosztását és ellenőrzését fedi le. Foglalkozik az ivóvíz rendelkezésre állásával illetve szennyezettségével csakúgy, mint a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdésekkel, így kihatással van az építőanyagok minőségére illetve a környezeti körülményekre is.

The WELL Nourishment concept requires the availability of fruits and vegetables and nutritional transparency and encourages the creation of food environments where the healthiest choice is the easiest choice.

A WELL Nourishment koncepciója az épületet használók számára a friss zöldségek és gyümölcsök elérhetőségét és az épületen belül kínált táplálékoknak az átláthatóságát tűzi ki célul. Olyan környezet kialakítását támogatja, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.

The WELL Light concept promotes exposure to light and aims to create lighting environments that are optimal for visual, mental and biological health.

A WELL Light koncepció a természetes fény jelenlétét támogatja, a látási, mentális és biológiai egészség számára optimális világítási feltételek meglétére törekszik.

The WELL Movement concept promotes movement, physical activity and active living and discourages sedentary behaviors through environmental design strategies, programs and policies.

A WELL Movement koncepciója elősegíti a mozgást, a fizikai aktivitást, az aktív életet és elriaszt az ülő életmódtól a környezet megfelelő tervezésével, a különböző programokkal és irányelvek bevezetésével.

A WELL Thermal Comfort koncepció célja a produktivitás elősegítése és az ideális hőkomfort kialakítása az épület minden használója számára továbbfejlesztett hűtő-, fűtő rendszerek betervezésével, működtetésével és a rendszer személyre szabhatóságával.

A termikus kényelmet úgy definiálhatjuk, mint „az az állapot, amely kifejezi a termikus környezettel való elégedettséget és azt szubjektív értékelés alapján minősíti”. Szervezetünkben az állandó hőmérsékleti kényelmet a homeosztázis egyik területe a hőszabályozás biztosítja, mellyel egy élőlény bizonyos határok között fenntartja a testhőmérsékletét a környezeti hőmérséklet változása ellenére. Kiegyensúlyozza a hőnyereséget és a hőveszteséget annak érdekében, hogy a test belső hőmérséklete az optimális tartományban, 36-38 ° C (97-100 ° F) maradjon, ezt a hipotalamusz szabályozza.

The WELL Sound concept aims to bolster occupant health and well-being through the identification and mitigation of acoustical comfort parameters that shape occupant experiences in the built environment.

A WELL Sound koncepciójának célja az épületet használók egészségének és jólétének erősítése az akusztikai paraméterek javításával, hogy az épített környezetben tartózkodók is megtapasztalják az akusztikai kényelem előnyeit.

The WELL Materials concept aims to reduce human exposure to hazardous building material ingredients through the restriction or elimination of compounds or products known to be toxic and the promotion of safer replacements. Compounds known to be hazardous to the health of occupational workers and/or known to bioaccumulate or aggregate in the environment are also restricted and in some instances not permitted.

A WELL Materials koncepciója az emberek egészségét védi, az építőanyagokban fellelhető károsanyagok csökkentésével vagy teljes kiküszöbölésével és a megfelelő helyettesítő anyagok népszerűsítésével. Az egészségre veszélyes vegyületek felhasználását szintén szabályozza a WELL.

The WELL Mind concept promotes mental health through policy, program and design strategies that seek to address the diverse factors that influence cognitive and emotional well-being.

A WELL Mind koncepciója a mentális egészség elérését olyan rendelkezésekkel, programokkal és design stratégiákkal támogatja, melyeknek célja a kognitív és érzelmi jóllét kialakulásához való hozzájárulás.

The WELL Community concept aims to support access to essential healthcare, workplace health promotion and accommodations for new parents while establishing an inclusive, integrated community through social equity, civic engagement and accessible design.

A WELL Community koncepció célja, hogy támogassa az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a munkahelyi egészségfejlesztést és a szülők munkába való visszatérését, miközben befogadó, integrált közösséget hoz létre a társadalmi igazságosság, a polgári részvétel és a hozzáférhető formatervezés révén.

Innovation features pave the way for projects to develop unique strategies for creating healthy environments.

A WELL Innováció fejezete a projektek útját segíti, hogy egyedi és innovatív stratégiák kidolgozásával megteremtsék az egészséges környezetet.


olvass tovább...